Finländsk seger – Halfvarsson sexa

Uppdaterad
Publicerad

Publiken i Ruka fick anledning att jubla ordentligt när herrarna körde 15 km klassiskt. Finländaren Iivo Niskanen vann medan landsmannen Sami Jauhojärvi blev trea. Norrmannen Martin Johnsrud Sundby kom tvåa. Calle Halfvarsson blev bäste svensk med sin sjätteplats.

– Man vill alltid komma på pallen själv, men det är riktigt roligt att det är två finskar på pallen. Finland behöver en stjärna, säger Halfvarsson, som var 27,3 sekunder bakom Niskanen.

– Jag är nöjd. Jag gör ett bra lopp, jag håller i det. Men det är en bit kvar till de bästa, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Världscupen i längdskidor

Daniel Richardsson såg ut att bli bäste svensk. Han hade länge en topplacering men kroknade rejält efter ett fall och slutade på 20:e plats. Därmed blev Richardsson bara tredje bästa svensk. Lars Nelsson slutade på 16:e plats. Martin Johansson slutade på 26:e plats medan Marcus Hellner körde in på en blygsam 27:e-plats.

– Det var bättre än förra helgen i alla fall. Tekniken stämmer inte, jag får slita, men det kommer att bli bättre, säger Hellner.

Den norske storstjärnan Petter Northug hade ont om krafter efter lördagens andraplats i sprinten och slutade på 23:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet