Foto: Bildbyrån

Här skäller Fis-chefen ut världseliten

Uppdaterad
Publicerad

Här är skandalen från freestyle-VM. När åkarna vägrade tävla skälldes de ut av Fis högste chef för slopestyle, Joseph Fitzgerald. Åkarna själva, däribland svenske Henrik Harlaut, svarade med att skratta åt Fitzgerald.

Det var när kvalet i slopestyle ställdes in för att åkarna inte ville tävla på grund av dåliga förhållanden, som det brast för Joseph Fitzgerald. Inför alla åkare skällde han på dem, något som också fångades på film.

”Organisationskommittén kommer att ha ett möte för att se vad de kan göra. Och de kommer att säga åt er vad vi kan göra. Ni bestämmer inte över TV, ni betalar inte sponsorerena. Ni gör ingenting” sa Fitzgerald.

”Gör vi ingenting?” undrade då en åkare varpå de andra började skratta åt Fis-chefen.

Instagram-film

Twitter

Kvalet i VM i Sierra Nevada kommer köras på lördagen istället. Finaltävlingarna avgörs sedan på söndag. Sveriges åkare är Emma Dahlström, Henrik Harlaut, Jesper Tjärder, Oliwer Magnusson och Emil Granbom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.