Fjällströms säsong över – korsbandet av

Publicerad

Magdalena Fjällströms alpina säsong tog slut innan den ens hunnit börja. Det främre korsbandet i landslagsåkarens vänstra knä är av och i stället för skidåkning väntar operation och rehabilitering i minst sex månader.

Tärnaby-åkaren skadade sig under landslagslägret i schweiziska Saas-Fee i tisdags och magnetkameraundersöktes på fredagen i Umeå.

”Jag kommer precis från undersökningen och det råder inga tvivel om att främre korsbandet är av. Dock ser det inte ut att vara ytterligare skador i hennes knä, vilket är positivt”, säger landslagsläkaren Per Liljeholm till skidförbundets webbplats.

Världscupen i alpint

19-åringen ska opereras på måndag.

”Tillstöter inga komplikationer brukar det normalt gå att komma i gång med styrketräning efter 2,5 månad och sedan ska hon kunna vara tillbaka på skidor i slutet av den här säsongen”, säger Liljeholm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet