Lindsey Vonn är redo för comeback – men dagens träning är inställt på grund av snöfall. Foto: Bildbyrån

För mycket snö ställer in Vonns träning

Uppdaterad
Publicerad

Dagens träningsåk inför helgens störtlopp i Altenmarkt Zauchensee är inställt på grund av för mycket snö. Därmed får amerikanska stjärnan Lindsey Vonns comeback efter skada vänta ytterligare någon dag. Även träningarna i Wengen är inställda.

Tidigare under säsongen ställdes flera världscuptävlingar in på grund av snöbrist. Nu är det tvärtom.

Snöfallet över Österrike och Altenmarkt Zauchensee gör att dagens träning ställs in, och nytt besked väntas från tävlingsledningen i eftermiddag om när träningen kan genomföras.

Wibergs twitter

Comeback efter armbrott

Lindsey Vonn är redo för comeback efter åtta veckors skadefrånvaro, på grund av det armbrott hon ådrog sig på träning i november i Copper Mountain. Nu är siktet inställt på att tävla i helgens världscupstörtlopp i Altenmarkt Zauchensee.

Även dagens störtloppsträning i schweiziska Wengen är inställt, och i eftermiddag kommer nya besked om det blir eventuella ändringar i programmet. Wengen står som värd för helgens världscuptävlingar för herrar.

Fagerlinds twitter

SVT Sport sänder direkt från herrarnas världscuptävlingar i Wengen under helgen, med planerad start i morgon fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.