Mathieu Faivre vann i Val d'Isere. Foto: Bildbyrån

Fransk dominans i Val d'Isere

Uppdaterad
Publicerad

Det blev franskt på fyra av de fem främsta placeringarna i herrarnas storslalom i Val d'Isere. Allra bäst var Mathieu Faivre som vann 0,49 före österrikaren Marcel Hirscher. ”Fantastiska franska framgångar”, säger SVT Sports expert Tobias Hellman.

Marcel Hirscher var i ledning, en hundradel före Mathieu Faivre, inför det andra åket. Men när det gällde som mest svarade fransmannen för dagens snabbaste åk vilket gav seger i säsongens andra världscuptävling i storslalom.

– Oj, där ger han Marcel Hirscher något att bita i, sa SVT Sports expert Tobias Hellman efter fransmannens andra åk.

Den 27-årige österrikaren inledde bra och var 0,5 sekunder före Faivre vid den första mellantiden. Men efter några småmissar blev det en andraplats för Hirscher som var 0,49 efter Faivre.

Svag insats av Myhrer

Det blev fransk även på tredje plats, Alexis Pinturault klättrade tre placeringar efter ett starkt andra åk. Dessutom slutade Thomas Fanara och Victor Muffat-Jeandet fyra respektive femma och därmed knep fransmännen fyra av de fem främsta placeringarna.

– Fantastiska franska framgångar, säger Hellman.

André Myhrer, enda svensk vidare efter första åket, var 1,83 efter ledaren Marcel Hirscher inför avslutningen. Men inte heller i det andra åket stämde åkningen för Myhrer.

”Ingen riktig rytm”

– Han får ingen riktig rytm och tappar linjen i åkningen. Det kan också vara så att ryggen spökar lite, han skulle säkert behöva några fler åk för att få upp tempot, säger SVT Sports expert Tobias Hellman.

Svensken kom till slut på plats 23 i den andra världscuptävlingen i storslalom för säsongen.

– Bara att gå vidare och glömma den här dagen. Han försökte ta chansen men åkningen räckte inte till, säger Hellman.

Tävlingens andra svensk, Matts Olsson, åkte ur i det första åket och fick följa avslutningen från målhanget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.