Justine Braisaz överraskad av ekorre Foto: SVT/Bildbyrån

Fransyskan störd av rusande ekorre

Uppdaterad
Publicerad

Justine Braisaz låg i täten inför tredje skyttet. Då blev hon överraskad av en ekorre, som rusade på henne mitt i spåret. Och kanske rubbade det fransyskans fokus – minuten efter sköt hon bort sig.

Istället kunde hemmaåkaren Tiril Eckhoff ta hem segern inför en jublande publik i Holmenkollen, i den sista världscuptävlingen för säsongen.

Frankrike, som hade hela fem åkare till start i masstarten, hade en minst sagt dålig dag. Célia Aymonier ramlade tidigt i loppet. Geväret såg ut att gå sönder, och Aymonier slutade sist.

Längre upp i fältet stod franska hoppet till Justine Braisaz, som efter två nollor i liggande skytte såg ut att göra upp om segern. Då kom två gånger två bom i stående.

Magnusson 23:a

Precis innan tredje skyttet syntes hur en ekorre från ingenstans rusade ut i spåret, och krockade nästan med Braisaz, som höll på att tappa balansen. Ekorren försvann sedan lika snabbt.

– Unika bilder. Jag har aldrig sett det där förut, säger SVT Sports expert Björn Ferry.

Anna Magnusson var enda svenska för dagen, och slutade på 23:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.