Nilsson och Grip. Foto: Bildbyrån

Grip: ”Stina är väldigt skicklig på att lämna det bakom sig”

Uppdaterad
Publicerad

Sprint och Stina Nilsson. Det var upplagt för svensk guldfest redan under VM:s första dag. Då föll Stina Nilsson – och gulddrömmen försvann. ”Jag tycker att hon har hanterat det väldigt bra. Det är klart att den direkta frustrationen och irritationen är väldigt stor”, säger förbundskapten Rikard Grip till SVT Sport.

Stina Nilsson låg länge femma i sin semifinal, innan hon gick till attack. Men 23-åringens kurva in mot upploppet blev alldeles för tajt, hon körde in i ryskan Natalja Matvejeva – och föll.

Nilsson besviken efter fallet

– Jag har ingen annan än mig själv att skylla. Jag är besviken. Jag låg dåligt till inför sista backen, sen tog jag positioner. Jag kom ut som trea där, sen blev jag lite för ivrig, konstaterade Nilsson efteråt.

Vinterstudion

Men sprintspecialisten har lyckats lägga besvikelsen bakom sig.

– Jag tycker att hon har hanterat det väldigt bra. Det är klart att den direkta frustrationen och irritationen är väldigt stor, det är den hos alla åkare som verkligen har laddat och fokuserat på något under lång tid, säger Rikard Grip.

”Hon är skicklig på att lämna det bakom sig”

– Men hon är ju väldigt skicklig på att lämna det bakom sig och titta fram mot en ny dag. Hon ser väldigt mycket fram emot morgondagens tävling.

Så sänds VM i Lahtis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet