Halfvarsson: ”Bedrövligt dåligt”

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson vann sin kvartsfinal i VM-sprinten – men hade inget att komma med i semifinalen, och är nu orolig för sin form. ”Det var bedrövligt dåligt. Jag hade inga krafter att jobba med, jag vet inte vad det är” säger Calle Halfvarsson till SVT Sport.

Calle Halfvarsson hade högre tankar om VM-sprinten än att bli utslagen i semifinal. Men han var aldrig nära att ta sig vidare.

– Det är en tuff bana, men en tuff bana ska passa mig. Jag hänger inte med bara. Det är för dåligt, säger Halfvarsson självkritiskt till SVT Sport.

”Är sjukt besviken”

Motståndet var tufft i form av bland annat Ustiugov och Northug, men Halfvarsson tycker han ska kunna konkurrera bättre.

– Jag är sjukt besviken. Det kunde blivit bättre av det här i dag. Men jag är faktiskt väldigt orolig för formen. Jag kände det redan efter kvartsfinalen, att jag var stressad i kroppen och jag tror bara att jag inte är form i dag. Jag hoppas att jag blir det till lördag, säger Calle Halfvarsson, som hoppas kunna ladda om till helgen, men känner frustration.

– Jag måste snacka med tränarna, och försöka hitta på något. Det är finns inte så mycket tid att jobba med, säger Halfvarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.