Halfvarsson föll mot Northug i spurtduell

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson har det kämpigt mot Petter Northug.

Inte bara i skidspåret, utan även mitt under stekande sommar.

I går drabbade längdgiganterna samman på rullskidor i den traditionella norska tävlingen Kirkebakken Grand Prix.

På upploppet av Kirkebakken Grand Prix avgjordes det. Och som så många gånger förr var det Petter Northug som stod som segrare, framför Sveriges Calle Halfvarsson.

– Haha näe, jag är lite besviken. Även fast det bara är ett rullskidslopp, medger svensken till NRK.

Men trots den sura förlusten så vill Halfvarsson ändå möta norrmannen snart igen.

– Han var stark i dag. Det suger att förlora, även om det bara var en show. Så fort man får på sig startnumret så vill man vinna. Jag hoppas på fler dueller mot Petter i världscupen till vintern, säger han.

Pappa Northug: ”Hög prestige”

Northug deltog i tävlingen för elfte gången och gårdagens seger var faktiskt norrmannens första. Men trots det var han inte alls sugen på att prata med medierna efter loppet – däremot var pappa John Northug desto gladare.

– Jag hoppas att de båda ska vara i bra form när vintern kommer. De är väldigt bra skidåkare båda två. Petter gillar sådana dueller, det är hög prestige när de möts även om tävlingen i sig inte betyder hela världen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.