Halfvarsson har hittat nytt fokus

Uppdaterad
Publicerad

Stor besvikelse – och stor oro över VM-formen. Calle Halfvarsson fick inte den VM-start han hade önskat. Men förbundskapten Rikard Grip lämnar lugnande besked inför lördagens skiahtlon. ”Nu har han fått landa lite i det där, han är fokuserad och laddat.”

Den tuffa sprintbanan och det tunga föret tog hårt på Calle Halfvarsson när VM inleddes igår.

Sågmyraåkaren blev utslagen i semifinalen och var aldrig nära att nå final.

Vinterstudion

Efteråt var Halfvarsson bekymrad.

Jag är sjukt besviken. Det kunde blivit bättre av det här i dag. Men jag är faktiskt väldigt orolig för formen. Jag kände det redan efter kvartsfinalen, att jag var stressad i kroppen och jag tror bara att jag inte är form i dag. Jag hoppas att jag blir det till lördag.

”Har fått landa”

Varken Halfvarsson (eller Stina Nilsson) fanns med när övriga skiathlon-åkare gjorde skidtester på stadion idag. Men enligt förbundskapten Grip är allt i sin ordning med Halfvarsson.

– Nu har han fått landa lite i det där, han är fokuserad och laddat för morgondagen.

– Han kommer köra imorrn, det är inga konstigheter.

Olsson tipsar

Kollegan Johan Olsson åker inte skiathlonen men har ändå en del tips till svenskarna.

– Rådet är att följa med om det går fort från start. Väljer norrmännen att köra fort så kommer det att gå undan hela vägen, säger han.

Så sänds VM i Lahtis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet