Foto: Bildbyrån

Halfvarsson: ”Jag gick väl igång lite för tidigt och lite för tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson missar Tour de Ski som följd av en långdragen förkylning.

I en intervju med SVT Sport berättar 27-åringen om bakslaget.

”Det känns ibland som att det alltid ska krångla så fort det börjar gå bra”, säger Halfvarsson.

Tidigare i dag stod det klart att Calle Halfvarsson tvingas avstå Tour de Ski på grund av förkylning.

Det var under världscupstävlingarna i Davos i mitten av december som Halfvarsson fick åka hem sedan han fått problem med luftrören. Problem som gör att han nu missar Tour de Ski.

Tour de Ski

I en intervju med SVT Sport berättar svenskstjärnan om bakslaget som följde efter att han satt igång med träningen igen.

– När jag kom hem (från Davos reds anm.) trodde jag att det skulle bli kortvarigt när jag tillfrisknade på bara några dagar. Och så var jag igång med träningen direkt när jag började känna mig frisk igen. Men då gick jag väl igång igen lite för tidigt och lite för tufft tror jag. Då fick jag ett bakslag på det och blev sjuk igen. Då blev det för dåliga förberedelser inför touren tyckte jag, säger Halfvarsson.

”Det är tråkigt”

Blev du för ivrig att komma tillbaka efter Davos?

– Ja, kanske. Jag gick igång någon dag för tidigt med träningen kanske. Det är svårt att säga nu, men det blev lite olyckligt i alla fall.

Hur mycket grämer man sig över något sånt här?

– Det är svårt att säga. Jag vet ju inte säkert om det är det heller. Jag kan ju ha blivit smittad av en ny person. Det behöver inte vara att jag gick igång för tidigt, även om det är vad jag tror, säger han och fortsätter:

– Jag grämer mig inte så mycket, jag tycker mer att det är tråkigt att jag blev sjuk från första början. Att jag inte fick fortsätta tävla med den fina formen jag hade och att det inte fick flyta på. Det är tråkigt. Det känns ibland som att det alltid ska krångla så fort det börjar gå bra. Nu får jag ladda inför VM och strunta i det här och hoppas att det blir bra till VM.

Siktar mot Falun

Kan du lära dig något av detta?

– Ja, att man får tänka till och inte vara för ivrig när man blir sjuk. Sen blir det en speciell situation när det är kort om tid fram till touren och man vill komma igång. Går man lite över den gränsen så är det lätt att man blir sjuk igen. Det är det man får ta lärdom av. Det är alltid lätt att vara efterklok men…

När siktar du på att vara tillbaka?

– Det vet jag inte just nu. Målet just nu är målet att bli hundra procent frisk och sen ska jag komma igång med bra träning och vara i bra slag till skidspelen i Falun i slutet av januari i alla fall.

Halfvarssons ersättare i Tour de Ski blir Anton Lindblad.

Inte heller Anna Haag kommer till start i Tour de Ski.

Tour de Ski startar i Val Müstair, Schweiz, den 31 december och avslutas i Val di Fiemme, Italien, den 8 januari. Alla tävlingar sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet