Foto: Bildbyrån/SVT

Hälsningen till Johaug: ett hjärta på dörren

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug har testat positivt för anabola steroider, men i Norge fortsätter hon att få stöd. På Instagram tackar skidstjärnan för omtanken.

När SVT Sport frågade motionärer i Holmenkollen hur de ser på Johaugfallet, menade många att hon hade gjort fel och borde få någon slags straff, men att hon inte kan ses som dopad och borde dömas milt.

Johaug själv postar en bild på Instagram på ett litet hjärta som någon klistrat på hennes ringklocka efter torsdagens presskonferens, då hon storgråtande bland annat sade att hon är ”helt knäckt” och ska visa för alla att hon är oskyldig.

”I går kom jag hem till att någon hade klistrat ett litet hjärta på min ringklocka. Tusen tusen tack för all omtanke och kärlek jag får! Det betyder mer än ni anar”, skriver Johaug.

Johaugs Instagram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.