Hammarby rasar efter nyårskrisen

Uppdaterad
Publicerad

Senast Hammarby mötte Edsbyn låg man under med 5-0 i halvtid, något man absolut ville undvika när lagen möttes igen. Det gjorde man – men bara för att i stället ligger under med 6-0 när halvtidsvisslan löd.

För Hammarby innebär årskiftet skillnaden mellan två helt olika världar. Innan hade man elva raka matcher utan förlust, efter att 14 november förlorat mot just Edsbyn.

Efter årsskiftet, och kanske framför allt, efter att den ekonomiska krisen vid nyår tvingade laget att sänka samtliga spelares löner, har det inte blivit en enda poäng.

I matchen mot Edsbyn blev man dessutom totalt utspelad. Framåt skapade man nästan ingenting samtidigt som Edsbyn inte hade några större problem att skapa chanser. Bäst för Edsbyn, och värst för Hammarby, var återigen Simon Jansson. I 8-4-segern i november stod han för fyra mål. En siffra han nu tangerade.

Tidigt i andra satte just Jansson 7-0 för Edsbyn och matchen var i praktiken avgjord. Hammarby sprattlade till men Edsbyn vann till slut med 10-3.

Edsbyn drar ifrån Hammarby och stärker sin plats bland topp fyra. Hammarby är nu sjua med en form som skvallrar om att tabellfallet kan bli än värre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.