Hammarby segrar i jämnt toppmöte

Serietvåan Hammarby, som har samma poäng som ledaren Sandviken, gästade tabelltrean Villa Lidköping och tog en viktig bortaseger.

Efter de första 15 minuterna av matchen hade det gjorts fyra mål i och det stod 2-2, något som speglar den totala matchbilden.

Det var väldigt jämnt och lagen följdes åt mål för mål ända tills Adam Gilljam gav Hammarby ledningen med 5-4 i 84:e minuten, hans andra mål i matchen.

Hade matchen följt samma mönster hade Villa kvitterat men i stället utökade Hammarby sin ledning. Ulf Einarsson satte 6-4, vilket blev slutresultatet och Hammarby tog sin femte raka seger. De bröt därmed även Villas segersvit på sex raka segrar.

Hammarby går därmed upp i serieledning – men har en match mer spelad än Sandviken.