Frida Hansdotter. Foto: Bildbyrån

Hansdotter tappade pallplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter fick på ett bra förstaåk i Semmerings slalom och låg trea inför andra.

Men missar i slutet av andra åket innebar en slutlig sjundeplats.

Mikaela Shiffrin briljerade igen och vann.

Amerikanskan jagade sin sin tolfte raka seger i slalom och ledde inför andra åket.

För Hansdotter – som jagade sin första pallplacering den här säsongen – var det en halvsekund fram till tvåan Veronika Velez-Zuzulova inför andra åket.

Men flera små missar i slutet av andra åket stod svenskan dyrt när pallplatsen rann henne ur händerna – och Hansdotter slutade sjua.

– Jag känner att det går lite emot mig, men det är många tävlingar kvar och VM är det viktigaste i år. Jag försökte göra mitt bästa men det räckte inte riktigt till i dag, säger Hansdotter till TV4.

Velez-Zuzulova satte press på Shiffrin med ett urstarkt andra åk men amerikanskan hade inga problem med att svara upp och vann 64 hundradelar framför slovakiskan.

Schweiziska Wendy Holdener slutade trea.

Emelie Wikström låg nia inför det andra åket och var på väg mot sin första topp tio-placering för säsongen – men åkte ur i andra.

Anna Swenn-Larsson åkte ur i första åket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.