Foto: TT Bild

Shiffrin leder i comebacken – Hansdotter tvåa

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin gör idag comeback i den extrainsatta slalomtävlingen i Crans-Montana. Efter två månaders rehab ställs den amerikanska alpinstjärnan mot slalomcupledaren Frida Hansdotter.

I slutet av januari blev damernas slalomtävling i slovenska Maribor inställd med orsak av att det var för varmt. Idag väntar ett extrainsatt lopp i Crans-Montana där Mikaela Shiffrin gör comeback och ställs mot Frida Hansdotter som leder slalomcupen.

– Jag tycker att det är kul, hon har saknats. Hon är en ikon för sporten och hon har varit dominant i slalom dem senaste åren så hon har saknats. Kul att hon är tillbaka så snart, sa Hansdotter till SVT Sport härom veckan.

Med fyra slalomtävlingar kvar leder Hansdotter slalomcupen på 505 poäng, följt av Veronika Velez Zuzulova på 420 poäng och Sarka Strachova på 396 poäng. Shiffrin ligger inför tävlingen på en åttonde plats med 200 poäng.

Utanför pallen i tre tävlingar

Frida Hansdotter har inte befunnit sig på pallen under de tre senaste tävlingarna. I slovenska Maribor låg hon på en femte plats efter första åket – men loppet ställdes in på grund av vädret.

Förutom Frida Hansdotter i startfältet återfinns de resterande svenska representanterna Maria Pietilä Holmner, Anna Swenn-Larsson, Emelie Wikström och Lisa Blomqvist.

– Frida (Hansdotter) och Maria (Pietilä Holmner) har sett starka ut på träning i Vemdalen, de har trivts med att åka skidor på hemmaplan, säger damchefen Lars Melin till Svenska Skidförbundets hemsida.

Sändningstider, SVT1

09.50: Första åket

12.50: Andra åket

Kommentator: Björn Fagerlind

Expert: Tobias Hellman

Svenskornas startordning

1. Frida Hansdotter

13. Maria Pietilä Holmner

19. Anna Swenn-Larsson

21. Emelie Wikström

44. Lisa Blomqvist

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.