Hansdotter längtar till slalompremiären: ”Har en titel att försvara”

Uppdaterad
Publicerad

Storslalom i Sölden blev ingen fullträff. Den ska komma i Levi i stället. För då handlar det om slalom, mer i regerande världscupmästaren Frida Hansdotters smak. ”Det ska bli superkul. Med den fantastiska förra säsongen i bakhuvudet, det är kul att gå in med det”, säger hon till SVT Sport.

Bara ett åk i den traditionella storslalompremiären i Sölden för drygt en vecka sedan var inte vad Frida Hansdotter hade tänkt. För slalomstjärnan vill ju gärna få kliva upp på pallen i storslalom också.

– Det är lika hård satsning på storslalom men sen är det klart att slalom är min första disciplin. Men jag hoppas på att få visa bättre åkning i storslalom och jag vet att jag kan det, säger hon till SVT på dagens upptaktsträff.

– Jag tror att jag kanske ville för mycket så att jag blev stel i stället. Men det är tur att Sölden ligger tidigt och att säsongen är lång.

”Kul när adrenalinet kryper på”

I finska Levi den 12 november får Hansdotter chans att visa upp sig i sin bästa gren. Kampen mot inte minst amerikanskan Mikaela Shiffrin lär bli hård. Både i världscupen och i VM.

– Det är tävlingarna man kör för, det är så otroligt kul när adrenalinet kryper på. Jag ser fram emot Levy och hoppas få göra ett bra resultat där.

– Självklart är VM i St Moritz höjdpunkten. Att få vara där och slåss om de ädla valörerna. Men jag har en titel att försvara. Det är klart jag vill göra det.

De flesta tror att Hansdotter och Schiffrin kommer att göra upp om världscuptiteln.

– Vi har sett att Mikaela (Schiffrin) kan åka riktigt fort. Vi får hoppas att vi kan stå upp emot henne här i Levy.

Söker efter flytet

Så det kanske behövs något utöver den säkra mallen för att vinna slalomcupen i vinter också.

– Jag känner att jag har en otroligt hög lägstanivå. Jag åker ofta en av de tuffaste linjerna. Och där känner jag att kanske åka lite längre väg för att få lite mer flyt i åkningen. Lite mer ekonomiskt. Jag har åkt lite mer tufft. Få mer fart och ”carva” mig ner som tusan ner i mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.