Hargin följer Kristoffersens råd

Uppdaterad
Publicerad

Igår sa norske slalomstjärnan Henrik Kristoffersen att svenska slalomspecialister borde åka även storslalom för att utvecklas. Ett råd som nu Mattias Hargin tackar för. ”Jag kanske plockar upp hans tips”, säger Hargin inför morgondagens slalom i Adelboden, till SVT Sport.

Mattias Hargin har inte gått att känna igen den här säsongen. Svensken som varit jämn uppe i världstoppen i slalom de senaste åren har inte alls fått till det.

– Santa Caterina var inte bra, det var mitt sämsta race på fem år, säger svensken om förra veckans slalom där han blev 21:a.

Och de yttre omständigheterna talar inte för att förändringen kommer imorgon.

– Det har regnat hela dagen idag och snön helt annorlunda, jag gillar inte riktigt det här underlaget men har blivit bättre på det. När det är mjukt och sockrigt får jag inte riktigt tag på skidorna, det gäller att få rena ingångar, säger Hargin.

Kristoffersen sa igår att storslalomen hjälper hans slalom, har du tankar på att börja med storslalom?

– Tanken har slagit mig att nästa år köra storslalom,  i alla fall som ett träningsredskap, för att utveckla slalomen. Jag kanske plockar upp hans tips, erkänner svensken med ett leende.

Byggmark gillar Adelboden

Inte heller Jens Byggmark har visat upp några bra bra resultat den här säsongen. Men Tärnaby-bon ser ändå ljuspunkter.

– Jag hade bra partier i Santa Caterina som jag kan ta med mig till Adelboden, säger Byggmark efter 17:e platsen i onsdags.

– Jag gillar backen i Adelboden, har åkt här många gånger och har full koll på den.

Henrik Kristoffersen berättade, i SVT-intervjun igår, att han gillar det blöta underlaget som väntas i Adelboden men det gör inte André Myhrer.

– Underlaget kändes ok imorse, om det blir race blir det nog väldigt tufft. Det är en mycket tuff backe och krävande, säger Myhrer.

Men svensken är ändå full av förtroende trots uråkning efter tre-fyra käppar i Santa Caterina.

– Slalomformen känns bra och jag hade en bra känsla de två första portarna i Santa Caterina…, skrattar svensken.

Ryss vill ta upp kampen

Det mesta brukar ju handla om kampen mellan Hirscher och Kristoffersen i slalombackarna men det finns en snabb ryss som gärna tar upp kampen.

– Jag gjorde inga misstag i första åket i Santa Caterina, men det var tajt mellan mig, Kristoffersen och Hirscher, säger Alexander Khoroshilov, som blev trea i onsdags.

– Jag gillar att tävla i Adelboden, det är en klassisk tävling.

– Jag jobbar hårt i träning för att kunna konkurrera med de bästa. Jag tränar med andra landslag, till exempel det svenska, norska och det schweiziska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.