Foto: TT Nyhetsbyrån

Hargin och Byggmark avstår storslalom

Uppdaterad
Publicerad

Jens Byggmark och Mattias Hargin avstår storslalom i världscupen denna säsong. Duon koncentrerar sig på slalom.

– Jag är ute efter den första världscupsegern och vill därför fokusera helt på slalom i år, säger Hargin till SVT Sport.

– Målet är samtidigt att kunna konkurrera om totalsegern i slalomcupen. Det blir tuff konkurrens från främst Hirscher och Neuruther, fortsätter Hargin.

– Jag har ju stadigt förbättrat min åkning & resultat för varje säsong, så i år känner jag att jag verkligen vill vara med att konkurrera om pallplatserna i varje race.

Eftersom Axel Bäck är skadad kommer det svenska laget i storslalompremiären i Sölden 26/10 att bestå av Andre Myhrer, Matts Olsson och Calle Lindh.

– Jag känner mig väldigt ringrostig, det känns som att Sölden kommit fort. Det ska givetvis bli jättekul och samtidigt enstor utmaning. Har ju missat en och en halv säsong på grund av skada. Sölden är en stor utmaning. Jag har aldrig kört där, och hanget är brant och lurigt, säger Lindh.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.