Mattias Hargin biter ihop. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hargin tappade i andra åket

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Hargin lyckades inte förvalta läget efter första slalomåket. Han tappade vid varje mellantid i andra och föll från fjärde till sjunde plats, 1.26 efter segraren Felix Neureuther.

Trots André Myhrers frånvaro blev det tre svenskar på topp tio. Markus Larsson slutade nia och Axel Bäck på delad tiondeplats.

– Första åket är jag riktigt nöjd med, det kändes otroligt lätt och åkningen flöt på bra. Andra åket blev lite mer slitigt. Jag gav i varje fall allt och försökte, men det räckte inte, säger Hargin till SVT Sport.

Världscupen i alpint

Marcel Hirscher hade problem i den uppkörda banan och mäktade bara med en femteplats. I och med det förlorade han ledningen i slalomcupen till just Neureuther. Mario Matt, som ledde efter första åket, grenslade på sista porten och därmed var Neureuthers tredje slalomseger denna säsong klar. Landsmannen Fritz Dopfer blev tvåa och norska stjärnskottet Henrik Kristoffersen trea.

– Jag står bra på skidorna, så resten kommer lite av sig själv. Jag tänker inte så mycket, jag bara kör, säger norrmannen som slagit igenom med dunder och brak till SVT Sport.

Tuff fajt om slalomcupen

Dagens resultatet innebär också att kampen om totalcupen blivit mycket jämn inför upplösningen. Hirscher leder fortfarande totalcupen, men bara fyra poäng före norrmannen Aksel Lund Svindal. Det blir en spännande upplösning när världscupen avslutas i Lenzerheide, Schweiz, nästa vecka.

Hargin, som alltjämt är fyra i slalomcupen, siktar på att avsluta bra.

– Det är bara att göra allt och försöka fixa till det som jag inte riktigt klarade nu i andra åket. Någon gång måste det ju sitta.

Tonåringen Henrik Kristoffersen har också en liten chans att ta slalomcupen.

– Det krävs lite till för att ta Felix, vi får se hur det går nästa vecka.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet