Skönt VM-besked från Kalla

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla visar gryende VM-form. I dagens 10 km stod hon för ett imponerade lopp och blev tvåa – endast slagen av en överlägsen Björgen. ”Ger en skjuts i självförtroendet”, säger Charlotte Kalla till SVT Sport.

Redan från start stod det klart att Charlotte Kalla skulle ha med pallplatserna att göra. 29-årigen gick ut ett rasande tempo och hennes andraplats vid mellantiden vid 2,5 km skvallrade om dagen skulle sluta.

För i mål var hon just tvåa, drygt 30 sekunder före trean Heidi Weng, och enbart slagen av en överlägsen Marit Björgen.

Vinterstudion

”Skjuts i självförtroendet”

– Det känns som om jag fick ut det jag hade i kroppen idag. Även om jag inte försökte lägga så mycket energi på hur jag låg till resultatmässigt såg insåg jag att jag hade hållit ett bra tempot i slutet av loppet, säger Kalla till SVT Sport.

– Det ger ju en skjuts i självförtroende. Nu är det bara att släppa ned axlarna, fortsätter hon apropå VM som börjar på torsdag.

Även SVT:s expert Anders Blomquist och kommentatorn Jacob Hård var imponerade av Kallas lopp.

– Charlotte Kalla gör säsongens bästa lopp. Härligt att se henne göra ett så bra VM-genrep, säger Jacob Hård.

”Skönt inför mästerskapet”

Norska rivalen Marit Björgen var naturligtvis också väldigt nöjd med sitt lopp och den form hon visade upp.

– Jag tycker det var ett väldigt bra lopp. Kroppen kändes väldigt bra och det känns skönt att ta med sig detta inför mästerskapet.

Ingvild Flugstad Östberg tog fjärdeplatsen och polskan Justyna Kowalchyk visade återigen bra form och knep en femteplats.

Anna Haag stod för ett bra lopp och lyckades köra till sig en åttondeplats. Emma Wikén blev tolva.

Se söndagens Vinterstudio här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet