Hellner: ”Skönt att äntligen vara här”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon gör Marcus Hellner äntligen debut i världscupen för i år. Och 30-åringen har ett enkelt svar på vad man ska göra åt norrmännens dominans. ”Det är bara försöka slå dem”, säger Hellner till SVT Sport.

Säsongsinledningen för Sveriges största herrhopp i längdspåren har varit minst sagt strulig. Världscuppremiären i finska Ruka stod Marcus Hellner över då han känt sig krasslig och behövde träna. Inför tävlingarna i Lillehammer blev han sedan förkyld, något som gjorde att han även missade förra helgens tävlingar i Davos.

Men nu blir det fjärde gången gillt. När världscupen är i Toblach finns Hellner på startlinjen när 15 kilometer klassiskt avgörs imorgon.

Vinterstudion

– Nu mår jag bra, och jag har kommit igång och tränat på ett bra sätt så förhoppningsvis stiger formen, säger Hellner till SVT Sport.

Hur känns kroppen och formen som den är nu?

– Det är svårt att säga. Jag brukar behöva några tävlingar för att komma igång och göra bra lopp, så vi får väl se vad det blir. Det är väl inte min favoritdistans heller så det här loppet blir mycket om att hitta rätt tempo och komma in i världscupen.

Att norrmännen har flugit fram i spåren inledningsvis i världscupen har väl inte undgått någon, och inte heller Hellner.

– De har öppnat riktigt grymt, framför allt Johnsrud Sundby. De är starka.

Vad ska man göra åt dem?

– Det är bara att försöka slå dem.

Hur gör man det då? Går det nu?

– Ja, men jag tror ändå att det kommer jämna ut sig lite grann. Jag hoppas det i alla fall. Sen är de svåra och Sundby är i ruskig form, så det är klart det blir tufft men det är så det ska vara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet