Hellner efter säsongsdebuten: ”En tung dag”

Uppdaterad
Publicerad

I Holmenkollens femmil gjorde Marcus Hellner till slut säsongspremiär. Efter ett tufft lopp slutade han 27:a, nästan åtta minuter efter segraren Johnsrud Sundby. ”Man får ta det för vad det är”, säger Hellner till SVT Sport.

Marcus Hellner har haft en säsong som kantats av motgångar, främst i form av sjukdomar. Han hade inför helgen inte tävlat någon gång i världscupen den här säsongen.

Men i Holmenkollens femmil kom äntligen debuten för Hellner, och det blev föga förvånande en tuff sådan. Hellner blev visserligen bäste svensk på en 27:e plats, men han var nästan åtta minuter bakom Martin Johnsrud Sundby som vann.

– Det var en tung dag, väldigt tungt och man känner att man inte har tävlat. Det är inte mycket som stämmer, men man får ta det för vad det är och kriga sig igenom. Jag tror ändå att det är det här jag behöver, ut och tävla och komma igång, säger Hellner till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet