Hellner på pallen – Olsson imponerade

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Hellner blev bäste svensk och tog sig upp på pallen (trea) under herrarnas 15 km fristil i Östersund samtidigt som Johan Olsson visade fin form och slutade femma. Men ingen kunde rå på segrande Finn Haagen Krogh, Norge, som vann.

Det var ju grymt skönt att få till det här, liknar ju lite i fjol och det har man ju bra minnen ifrån, säger Marcus Hellner till SVT Sport.

Hellner var till sist 19 sekunder efter den vinnande norrmannen, däremellan slog sig fransmannen Maurice Manificat in. Hellner var glad, men lite förvånad att hans lopp räckte till pallen.

– Jag känner att jag nog hade kunnat ligga på mer under loppet men man är ju lite försiktigt med tanke på hur säsongen varit, säger Hellner.

Olsson imponerade – trots att han gick vilse

Johan Olsson öppnade loppet i sedvanlig lugn takt. Men höll hela vägen in i mål och avslutade starkt. En femteplats för Olsson i sitt första världscuplopp för säsongen.

– Det kändes trögt i början, men jag hann liksom inte värma upp. Jag gick lite vilse innan start, säger Olsson till SVT Sport.

– Jag hade verkligen ont i hela kroppen men det kändes ändå som jag kunde trycka på, fortsätter Olsson.

Och att tävla på hemmaplan i dag, kanske bara är en försmak av vad som komma skall i Falun.

– Det är häftigt att folk skriker sitt namn längs banan. Man får liksom tänka att man inte får ta ut sig och showa för mycket, säger Olsson.

Halfvarsson tröttnade

Säsongens hittills bäste herre, Calle Halfvarsson, hade ingen vidare bra dag. Han såg tidigt sliten ut och var i mål minuten efter Krogh på en 21:a-plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.