Sofia Henriksson är på väg tillbaka till skidspåren. Foto: ANDERS WIKLUND/TT

Henrikssons glädjebesked efter ätstörningarna

Uppdaterad
Publicerad

Förra vintern fick Sofia Henriksson ett stort genombrott.

Men skidtalangens säsong fick ett abrupt slut.

Hon stoppades från vidare tävlande på grund av ätstörningar.

Men nu är hon snart tillbaka – och har fått ett glädjande besked.

Sofia Henriksson tvingades i vintras avbryta säsongen efter att hon drabbats av ätstörningar. Men nu har hon fått ett efterlängat besked.               

”Efter en lååång tids kämpan så fick jag i torsdag det härliga beskedet att jag gått upp tillräckligt mycket i vikt för att nå mitt och läkarens gemensamma mål”, skriver hon på sin blogg.        

”Otroligt skön känsla”

Det innebär att 21-åringen, som slog igenom i början av förra säsongen med några fina placeringar i världscupen (nia och tolva som bäst), snart kan vara med på läger och tävlingar igen.

”Detta var en otroligt skön känsla för mig och framför allt stärkande att veta att jag snart kan vara tillbaka på skidarenan vad gällande läger och tävlingar” skriver hon, men påminner om att hon fortfarande har mycket att jobba med:

”Viktigt att komma ihåg är att detta var blott första etappen för mig mot en balanserad livsstil som elitidrottare. Nya utmaningar kommer nu att uppenbara sig i samband med att träningen åter ska trappas upp, så det gäller att inte lägga sig på sofflocket för tillfället och känna sig allt för nöjd, utan fortsätta kämpa minst lika mycket om inte mer.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.