Teodor Peterson och Emil Jönsson tog sig vidare till final i herrarnas sprintstafett. Foto: TT Nyhetsbyrån

Missad medalj för svenskarna

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen svensk medalj på herrsidan heller. Teodor Peterson och Emil Jönsson tog sig enkelt vidare till final i sprintstafetten. Väl där var det till slut långt upp till toppen.

– Vi känner lite tomhet just nu. Det är tråkigt, inte kul alls. Man kan analysera hur mycket som helst men vi skulle ha åkt snabbare helt enkelt, säger Emil Jönsson till SVT Sport.

– Vi var väldigt laddade och motiverade och det var nånting som de verkligen såg fram emot. Vi kände att vi hade goda möjligheter att vara med och slåss om medaljerna så det är klart att det blir en stor tomhet efteråt, säger en besviken förbundskapten Rikard Grip.

Petersons andra sträcka avgörande

Emil Jönsson var i rygg på den suveräne norrmannen Johannes Klaebo på första sträckan i sprintstafettfinalen. Då såg det ut att kunna bli svenskt på pallen. Men på den fjärde sträckan orkade inte Teodor Peterson hänga med i toppen och där avgjordes loppet för svensk del. Tillslut blev det en svensk åttondeplats.

– De blev utsorterade ganska snabbt tyvärr, det höll inte idag, säger SVT Sports expert Johanna Ojala om de svenska herrarna.

”Hittar inte åkningen alls”

– Förstasträckan tycker jag kändes bra. Sen på andra så stressar jag lite och hittar inte in i åkningen alls.  När jag växlar ut Emil och så är vi egentligen inte med i medaljkampen. Det känns som att det är på min andrasträcka som det avgjordes, säger Teodor Peterson till SVT Sport.

Det blev ryske Sergej Ustiugov som kunde glida in i mål först av alla när norrmannen Emil Iversen och finländaren Iivo Niskanen kolliderade på upploppet. Finländaren lyckades ta sig upp på benen relativt snabbt och knipa en bronsmedalj.

Resultat sprintstafett

Herrar:

Final:

1. Ryssland

2.  Italien

3. Finland

4.  Norge

5.  USA

6. Kanada

7.  Tyskland

8.  Sverige

9.  Schweiz

10. Polen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.