Denise Herrmann blir skidskytt Foto: Bildbyrån

Herrmann gör en Magda – byter sport

Uppdaterad
Publicerad

För två vintrar sedan var Denise Herrmann världens näst bästa skidsprinter. Nu byter tyskan sport, hon gör som Magdalena Forsberg och många före henne och satsar på skidskytte.

– Det här beslutet och tajmningen kommer säkert att överraska många, men jag har tänkt på det här en längre tid, säger 27-åringen enligt NRK.                

Herrmann var tvåa i sprintcupen 2014, men hade en sämre säsong i år, det blev ändå sju topp-10-placeringar. Nu skall hon försöka slå sig in i världens bästa skidskyttelandslag.

– Jag har mycket att tacka längdskidåkningen för, det har varit en fantastisk tid med många höjdpunkter. Nu måste jag emellertid sätta upp nya mål för mig själv. Jag är övertygad om att jag står inför en tuff utmaning, men jag är övertygad om att jag har mod och beslutsamhet nog för att klara det här, säger Herrmann.

För den svenska publiken är Herrmann troligen mest känd som den som tillsammans med finländskan Krista Pärmäkoski blev upp och ifrånåkt av Charlotte Kalla i OS-stafetten i Sotji.

I Tyskland är skidskytte en större sport än längdskidor och det är helt annnan ekonomi, TV-bevakning och åskådarmassor runt skidskyttetävlingarna. Oberhof och Ruhpolding är två av skidskyttets mest klassiska orter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.