Foto: TT Nyhetsbyrån

Hirscher säkrade trippeln

Uppdaterad
Publicerad

Marcel Hirscher säkrade sin tredje raka slalomcup och österrikaren avslutar säsongen med en trippel.

Suveräne österrikaren Marcel Hirscher vann herrarnas avslutande slalomtävling i Meribel, Frankrike. Segern innebar att Hirscher säkrade segern i slalomcupen och fullbordar därmed en trippel efter att han tidigare tagit hem storslalomcupen och totalcupen.

Hirschers seger satt långt inne. Kampen stod mellan honom och tysken Felix Neureuther. Neureuthers miss i första åket blev ödesdigert när Hirscher verkligen levererade i det andra åket och tog hem segern.

– Jag är superglad. Det var ingen press, det var bara en möjlighet att köra så snabbt jag kan, säger Hirscher.

”Alltid tråkigt att köra ur”

Bästa svensk blev André Myhrer, som körde upp sig från en åttondeplats och slutade femma. Mattias Hargin var bästa svensk efter det första åket med en sjundeplats, och det såg bra ut fram första mellantiden, strax efter det tog det stopp. Hargin körde ur och svenskens säsong slutar i moll.

–Alltid tråkigt att köra ur, men jag är nöjd med säsongen. Jag tar min första vinst och det är bra. Men jag vill sluta etta i slalomcupen, det är dit jag strävar, säger Hargin till SVT Sport. Dagens resultat innebär att Hargin slutar sjua i slalomcupen.

André Myhrer var bästa svensk i Meribel men är missnöjd med sin säsong i stort, det blev en tolfteplats i slalomcupen för Myhrer.

–Jag är rätt missnöjd med där jag hamnar, det har funnits många bra åk, men det är inte där jag vill hamna, säger Myhrer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.