Marcel Hirscher slutade sjua i super-G senast. Foto: Bildbyrån

Hirscher siktar på fjärde raka i storslalom

Uppdaterad
Publicerad

Österrikaren Marcel Hirscher har vunnit de tre senaste storslalomtävlingarna och siktar på att ta sin fjärde raka i japanska Naeba. Tävlingen sänds direkt i SVT natten mot lördagen.

Ifjol vann Hirscher fyra raka storslalomtävlingar (Åre, Alta Badia, Adelboden och Garmisch-Partenkirchen) och kan om han vinner i Japan natten mot lördag svensk tid göra det igen.

Österrikaren, som både leder totala världscupen och storslalomcupen, har vunnit i Beaver Creek, Val d'Isere och Alta Badia den här säsongen och blir precis som ifjol den första åkaren att vinna fyra storslalomrace på raken om han vinner i helgen.

– Det är svårt att säga så mycket om Hirschers form just nu eftersom de två senaste storslalomtävlingarna (Adelboden och Garmisch-Partenkirchen) ställdes in och det var ett tag sedan han tävlade, men det gick ganska bra i super-G:n senast så han verkar inte ha tappat alltför mycket, säger SVT Sports alpina kommentator Björn Fagerlind.

Senast storslalomherrarna tävlade var några dagar före jul. I super-G-tävlingen i Jeongseon i Sydkorea slutade Hirscher sjua, 1.32 efter segrande schweizaren Carlo Janka.

En som är sugen på att kliva överst på pallen i Japan är fransmannen Victor Muffat-Jeandet, som ligger tvåa i storslalomcupen. Han har stått på pallen de tre senaste racen men saknar en riktig fullträff.

Så sänds herrarnas storslalom

01.50-03.00 (natt mot lördag) SVT1

Storslalom, herrar åk1

04.50-06.00 (natt mot lördag) SVT1

Storslalom, herrar åk 2

Kommentator: Björn Fagerlind

Expert: Mikael Junglind

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.