Foto: TT Nyhetsbyrån

Hirscher vann efter balansakt

Uppdaterad
Publicerad

Marcel Hirscher behöll sin ledning från det första åket av storslalomen i Alta Badia och vann tävlingen. Segern var österrikarens tredje den här säsongen.

Ett par portar från slutet var Hirscher på väg att ramla efter att ha hamnat på innerskidan men räddade situationen efter en skicklig balansakt.

– Otroligt, det kände så dåligt i går och jag vågade aldrig tro på det här, men det var nog ganska bra skidåkning, sa Hirscher.

Världscupen i alpint

Därefter följde Alexis Pinturault, Ted Ligety, som hade flera tekniska problem, och Fritz Dopfer, som också behöll sina placeringar efter åk 1.

Matts Olsson var tolva efter det första åket men föll tillbaka till 20:e, medan André Myhrer behöll sin 24:e-plats. Framför allt Olsson hade chansen utan att ta den. Elvan från det första åket, Tim Jitloff, körde upp sig till femte plats.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet