Historiskt mål av Somalia i bandy-VM

Uppdaterad
Publicerad

I dag gjorde Somalia historisk debut i bandy-VM som pågår i ryska Irkutsk. Och laget gjorde dessutom ett mål. – Trots att vi inte vann så hade vi roligt, och vi skrev historia för det somaliska landslaget, säger målskytten Anwar Hared till SVT Sport.

Laget mötte en annan debutant, Tyskland, och det var precis innan halvtid som Anwar Hared satte Somalias första mål. Dock räckte det inte långt. Tyskland ledde i halvtid med 10-1 och vann till sist med 22-1.

– Grabbarna gjorde en jättebra insats. Det var väldigt mycket publik och de hyllade oss hela matchen igenom med sånger, så det märks att publiken har tagit det somaliska landslaget till sitt hjärta. Många vill fotograferas med spelarna och få deras autograf, säger Patrik Andersson, projektledare Somaliabandy, till SVT Gävledala

Somaliska bandylaget i Borlänge

– Den var sån glädje både på läktaren och isen så det var helt fantastiskt att vi fick göra ett mål. Vi hade även ett par bra chanser till, så det visar att Somalia kan spela bandy.

Landslaget bor i Borlänge och tränas av Per Fosshaug.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Somaliska bandylaget i Borlänge

Mer i ämnet