Höjdpunkter från X-Games första dag

Uppdaterad
Publicerad

Två svenska skotercrossmedaljer och en historisk snowboard Big Air-segrare var några av höjdpunkterna i nattens och morgonens X-Games från Aspen.

Petter Nårsa tog guld och Adam Renheim blev silvermedaljör i torsdagskvällens skotercrossfinal. Därmed har Sverige redan fixat två medaljer i årets X-Games.

Andra svenskar som tävlade under torsdagskvällen var Jesper Tjäder och Henrik Harlaut i herrarnas slopestylekval på skidor. Tjäder tog sig vidare till final efter sin sjundeplats i finalen, men Harlaut blev utslagen efter fall i båda åken.

Tidigt under fredagsmorgonen kördes damernas snowboard Big Air – en historisk händelse då detta var första gången tävlingsdisciplinen fanns med på X-Games ordinarie program för damerna i Aspen. Vinnare blev 16-åriga Hailey Langland efter ett fenomenalt avslutningshopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

X-Games

Mer i ämnet