Hellman tror på VM-medalj för Hansdotter. Foto: SVT/Bildbyrån

”Hon fullständigt utklassar de andra”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Tobias Hellman njöt av att få se Frida Hansdotter ta säsongens första världscupseger. ”Hon fullständigt utklassar de andra”, säger han.

Efter två starka åk vann Frida Hansdotter slalomen i Flachau under tisdagskvällen.

– Det känns ju fantastiskt. Det här är en backe och snö som passar Frida, säger SVT Sports alpina expert Tobias Hellman.

Vad är det hon gör så bra?

– Hon har ju letat efter att få ett drag genom svängarna och hitta rytmen och flytet. Det har inte alls gått att känna igen hennes åkning under de första tävlingarna den här säsongen, men nu har hon hittat det.

– Men jag trodde inte hon skulle kunna göra en så här bra tävling. Hon fullständigt utklassar de andra ju.

”Hela landslaget får ett uppsving”

Segern i Flachau är Hansdotters andra pallplats på tre dagar, efter tredjeplatsen i Maribor i helgen. Hon visar att formen är på väg med VM i St. Moritz en knapp månad bort.

– Jag tror hon känner att saker och ting börjar falla på plats. Hon kändes lugn och harmonisk redan i Maribor efter styrkebeskedet där. Jag känner mig trygg med att hon på allvar kan slåss om en medalj i VM.

Vad betyder det för hela landslaget som ju haft en tung säsong?

– Hela laget får ju ett uppsving som helhet. Förhoppningsvis dras de andra med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.