Ingen ny succé för Hansdotter

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter har prenumererat på pallplatser, och vann förra veckan. Men i Santa Caterina hade de svenska slalomåkarna ingen bra dag.

Med sin seger i Lienz gick Hansdotter in som favorit, men det höll inte. I stället blev det en överlägsen norsk seger, när Nina Löseth tog sin första världscupseger – den första norska damsegern i alpint på 14 år.

– Det är bara fantastiskt. Jag trodde inte att jag skulle vinna, jag tyckte att jag hade en del misstag. Men det är bara fantastiskt, säger norskan.

Hansdotter var tia efter första åket och körde upp sig i andra. Hon slutade femma, 2,12 efter norskan.

– Jag känner inte att det är en bra dag från min sida. Jag fick ingenting att flyta och känner inte att min åkning fungerar som jag vill. Så jag får vara glad med en femteplats idag, säger hon till SVT Sport.

Vad tror du att det beror på?

– Både lite att det är en ganska lätt backe och snön var lite svår, det var lite seg snö så  jag fick aldrig upp något tempo och kände inte att jag kunde släppa skidorna. Då går det inte fort, när man måste hålla i.

Hansdotter leder fortfarande totala världscupen i slalom.

Maria Pietilä Holmner blev åtta.

Tjeckiska Sarka Strachova och slovakiska Veronika Velez-Zuzulová blev tvåa och trea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.