Ingen svensk dam i sprintfinal

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Erikson var som enda svensk i sprintsemifinal i dagens Tour de Ski–tävlingar i soliga Schweiziska Lenzerheide. Där stannade det för svensk del.

Evelina Settlin försvann redan i kvartsfinalen och Hanna Erikson fick en strulig resa i semin. Hon fick en lång väg att gå i första backen. När hon sedan fått bättre position så trasslade det till sig när hon krokade ihop med tyskan Stephanie Boehler.

Efter en avvaktande start i finalen drogs fältet ut och det slutade med en norsk dubbel, Ingvid Flugstad Östberg vann för Astrid Jacobsen.

Vinterstudion

– Känns osannolikt, jag hade ett bra kval och det blev lite spurt på slutet i finalen men jag var starkast så det känns mycket bra, säger Östberg som nu leder Tour de Ski.

Hanna Erikson ligger på sjundeplats i touren.

Björgen mådde dåligt

Norska stjärna Marit Björgen åkte ut efter att ha gjort en dålig kvartsfinal. Hon gick sedan från arenan för att hon inte kände sig kry. Någon fara för resten av touren ska det dock inte vara.

– Jag tror inte det är något allvarligt, nu ska jag vila och hoppas på att det går över så fort som möjligt, säger Björgen till NRK.

Hon tror inte att resten av touren är i fara.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet