Efter en lång och nervös väntan kunde Dominik Paris göra tummen upp. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Italienske Paris vann i Österrike

Uppdaterad
Publicerad

Italienaren Dominik Paris vann det klassiska Hahnenkammrennen i Kitzbühel efter en vass avslutning i de tekniskt svåra svängarna på skrå och is.

Det var många som hotade Paris som åkte i mål från nummer nio men ingen kunde matcha hela vägen och leendet bestod i målfållan.

Han grattades av F1-legendaren Nicki Lauda och på läktaren myste skådespelaren Arnold Schwarzenegger i solskenet.

Feuz körde ur i ledning

Schweizaren Beat Feuz ledde med 0,72 och var på väg mot en överlägsen seger när han körde ur i skyddsstaketet bara 15 sekunder före målgången i Zielschuss. Han kunde åka därifrån för egen maskin. Christof Innerhofer fick upp skidan på skyddsstaketet i det övre partiet men klarade av incidenten med stor skicklighet på en skida även om han var borta från tätstriden.

Paris klockades i slutbranten för hisnande 140 km/timmen. Sent startande fransmännen Valentine Giraud Moine och Johan Clarey blev tvåa och trea och gav nerv vid de första mellantiderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.