”Jag var orolig hemma i tv-soffan”

Uppdaterad
Publicerad

Han tvingades stå över Tour de Ski efter problem med bihålorna. Men Calle Halfvarsson fruktade att han var på väg mot en liknande sjukdomsperiod som förra säsongen. ”Jag var orolig hemma i TV-soffan”, säger han inför tävlingarna i Ulricehamn.

Halfvarssons fjolår spolierades av sjukdom.

– Man såg i mina ögon. Jag var för hängig, jag blev trött av vad som helst. Av att bara gå ett litet trappsteg så blev jag trött, säger han om fjolårskaoset.

”Nu kommer hela säsongen bli förstörd”

”Inte nu igen” tänkte han när bihålorna krånglade ånyo inför Tour de Ski.

– Jag blev orolig för jag trodde det var tillbaka det här som jag fick i fjol. Nu kommer hela säsongen bli förstörd för jag börjar få lite tryck i bihålorna och så där så jag var orolig hemma i tv-soffan, säger han och fick sen ett, i sammanhanget, positivt besked:

– Nu var det mer en vanlig förkylning och det hade suttit sig i bihålorna.

Fick tips: ”Guld värt”

Vad gör man åt det?

– Jag pratade med Ola, ”Pliggen” (Per Andersson, landslagsläkare) och alla runt som hjälper mig och även Rune Gustafsson (mental tränare), som jag har som personlig rådgivare. Då får man tips som lugnar ner en. Det var guld värt då, säger Halfvarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.