Foto: TT Nyhetsbyrån

Jagad Johaug höll undan

Uppdaterad
Publicerad

I ett soligt och kylslaget Falun hade Therese Johaug 15 sekunders försprång ner till Marit Björgen i dagens avslutande jaktstart i världscupen. Ett försprång hon aldrig släppte.

Hon låg ett tag elva sekunder efter. Men närmre än så kom aldrig Björgen utan Johaug vann dagens lopp med 29 sekunder och även den totala världscupen.

Johaug såg stark ut i spåret och även om Björgen tog in några sekunder under de första två kilometerna så behövde Johaug aldrig vara orolig, i stället kunde hon glädjevrålande glida först över mållinjen som världscupsegrare.

Världscupen i längdskidor

En norska kom även trea i dagens tävling, Heide Weng, och vårat grannland visar fortsatt dominans.

Kalla såg blek ut

Charlotte Kalla gick ut som fyra i dagens jaktstart och någon klättring i resultatlistorna blev det inte. Kalla såg i stället blek ut i spåret och hon slutade till sist femma, 2,16 efter vinnaren Johaug.

Övriga svenskor i loppet var Emma Wikén som kom åtta, Sara Lindborg 15:e, Hanna Eriksson, 16:e och Ida Ingemarsdotter kom 28:a.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet