Foto: TT NYHETSBYRÅN/INSTAGRAM (carlojanka)

Janka nära krocka med funktionär

Uppdaterad
Publicerad

Schweizaren Carlo Janka är inte glad på arrangörerna av Kvitfjells världscuptävling. Under torsdagens störtloppsträning var han mycket nära att krocka med en funktionär som återfanns i backen.

”Man undrar hur länge Fis ska tillåta att Kvitfjell får vara världscupsarrangör? Hur mycket ska behöva hända? Räcker det inte med att Matthias Lanzinger har mist benet på grund av en saknad räddningshelikopter”, frågar sig Carlo Janka i sitt inlägg på sociala medier, och återknyter till 2008 då den österrikiske åkaren Matthias Lanzinger skadade sig i Kvitfjell och tvingades amputera sitt ena ben i sviterna av skadan.

Svein Mundal i Kvitfjells organisationskommitté säger till norska TV 2.

– Jag känner inte till den specifika händelsen, så jag kan inte riktigt kommentera den Men vi ska självklart försöka se till att det inte sker igen, säger han.

Kvitfjell har kontrakt som världscuparrangör fram till 2020.

Carlo Janka på instagram

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.