Foto: TT Nyhetsbyrån

Tjäder: ”Den bästa säsongen jag haft någonsin”

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Tjäder vann dagens världscupfinal i slopestyle efter 90,80 och tog därmed hem den totala världscupen. Och efteråt var han jublande glad. – Det är den bästa säsongen jag har haft någonsin, säger han till SVT Sport.

19-årige Tjäder låg inför helgens tävling på samma poäng som amerikanske OS-bronsmedaljören Nicholas Goepper, men eftersom Goepper inte kom till start behövde svensken bara stå på benen för att ta hem cupen.

– I kvalet körde jag ganska lugnt för att bara komma till final. Där kände jag att det inte fanns någonting att förlora. Så jag gick all-in och gjorde ett av de svåraste åken jag kunde göra. Och det gick ju hur bra som helst, säger han.

Du kom på 24:e plats i OS. Känns det här som en revansch?

– Det gick sisådär i OS så det var en riktigt skön revansch. En bra avslutning på världscupsäsongen. Det är lätt den bästa säsongen jag har haft någonsin, säger han.

Oscar Wester kom sexa i den totala finalen.

Pallen för Dahlström

Det blev en pallplats även för Emma Dahlström som på lördagen blev tvåa med 78,20 bakom tyskan Lisa Zimmermann, som därmed också tog hem hela slopestylecupen. Dahlström klättrade i och med andraplatsen upp från femte till andra plats i cupsammandraget.

– Jag är bara så glad att jag kunde stå mitt åk i den här tävlingen och jag visste att jag hade en bra chans på världscupen. Jag kan inte vara gladare över att komma tvåa i både tävlingen och i cupen, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.