Foto: TT Nyhetsbyrån

Johan Olsson öppnar för VM 2017

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske skidstjärnan Johan Olsson har slutat i landslaget.

Ändå utesluter han inte att köra VM i Lahtis 2017.

”Men det stora målet är ändå att vinna Vasaloppet”, säger han.

Under fredagen höll Johan Olsson presskonferens. Där berättade 35-åringen om sin nysatsning på långlopp med sitt norska team, sitt stora mål – och öppnade samtidigt för VM i Lahtis 2017, trots att den regerande världsmästaren på 15 kilometer fritt har slutat i landslaget.

– Om satsningen skulle sammanfalla med att jag känner att jag har en kapacitet och en chans att slåss mot de allra, allra bästa i världen, då är det inte omöjligt att jag är med där i och med att jag har en friplats, säger han till SVT Sport angående VM-deltagandet.

Det stora målet: Att vinna Vasaloppet

Men satsningen på långlopp står ändå i fokus för Johan Olsson.

– Den dröm jag har är att bli en av de riktiga legenderna, bli världsmästare och vinna Vasaloppet. Jag brinner väldigt mycket för just det, det är väldigt länge sedan en svensk klarade det, säger han.

– Träningsmässigt blir det lite annorlunda, att ändra fokus från 15 kilometer till fem mil. Fem mil är de kortaste loppen nu, jag siktar till hundra procent på att vinna långloppen. Nu när jag får möjligheten vill jag försöka ge tillbaka något till skidåkningen, fortsätter han.

– Jag är extremt motiverad, min fru är nästan bekymrad över hur motiverad jag är, haha.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.