Johan Olsson i premiären i Bruksvallarna. Foto: Bildbyrån

Johan Olsson vann i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Johan Olsson vann dagens 15 kilometer klassisk stil i Bruksvallarna.

”Jag fick kriga ända in i mål, det var precis vad jag behöver” säger Johan Olsson till SVT Sport.

Johan Olsson har inte tävlat på över ett år. I dag gjorde han comeback, och han visade att han är tillbaka med besked. Olsson vann tävlingen med 5,4 sekunders marginal före Marcus Hellner, som gick ut med startnumret före Olsson i spåret.

Olsson startade bland de sista seedade åkarna, och tog ledningen direkt vid 2,5 kilometers åkning med 7,3 sekunder. Den ledningen utökade han under loppets gång, och ledde som störst med elva sekunder.

Vinterstudion

I målgång hade Hellner närmat sig, men Johan Olsson kunde inkassera en skön seger i säsongspremiären.

– Riktigt kul. Marcus och jag hade en bra kamp, och jag såg att han började dra ifrån på slutet. Jag fick bita ihop ordentligt och verkligen köra hundra procent. Det finns inte många sekunder till att ta i den här kroppen över den här distansen. Det är precis sådana lopp man behöver, säger Olsson till SVT Sport.

”Om jag blir uttagen”

Olssons seger var ett fint formbesked inför nästa helgs världscupspremiär i finska Rukka där han gärna vill vara med.

– Jag hoppas få vara med där, om jag blir uttagen vill säga, men det ser väl rätt lovande ut efter det här, säger han ödmjukt.

Tvåan Marcus Hellner gjorde sitt andra lopp på lika många dagar, och gjorde en bra avslutning.

– Jag är hyfsat nöjd. Jag lyckades inte hålla emot i de brantare backarna, medan det fungerade hyfsat på de lättåkta partierna. Det kunde ha barkat iväg ännu mer när Johan ledde med sju sekunder, men jag kunde ändå hålla min tid hela loppet, säger Hellner som vann gårdagens fristilslopp.

Trea i mål var Jens Burman, lite över minuten efter tätduon.

Calle Halfvarsson hade det betydligt tyngre, och slutade sjua, en minut och 24 sekunder efter Johan Olsson.

– Det är klart jag är här för att göra mitt bästa, men i bland blir det så här. Det är viktigare att det går bra nästa helg, säger Calle Halfvarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet