Foto: Bildbyrån

Johaug: ”Kalla på väg mot superform”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla vann fyra VM-medaljer här för nästan exakt ett år sedan. Nu är längdcirkusen tillbaka i Falun – då tror Therese Joahug att svenskan är nära den där toppformen igen. ”Jag tror att hon är på väg att hitta superformen som hon hade här förra året”, säger den norska skiddrottningen.

Målet inför denna mästerskapsfria säsong var att utmana Therese Johaug om segern i den totala världscupen. Och att nå pallen i Tour de Ski.

”Trodde Charlotte skulle bli en tuffare konkurrent”

Men hittills har det inte gått som Charlotte Kalla hade tänkt sig. Två pallplatser har det blivit så här långt, en andraplats på 5 km fritt under premiärhelgen i Ruka och en tredjeplats i Lillehammers skiathlon.

Vinterstudion

– Jag trodde att Charlotte skulle bli en tuffare konkurrent än det hon har varit så här långt i år, säger Therese Johaug och fortsätter:

– Det tror jag att Charlotte också hade önskat, att hon hade åkt lite snabbare.

Men när världscupen nu intar VM-staden Falun påminns norskan om hur Charlotte Kalla för ett år sedan lyckades vända besvikelse till succé – precis i tid till mästerskapet.

Resultatet i Falun blev fyra medaljer: Ett guld, ett silver och två brons. Nu tror Johaug att Kalla kan hitta tillbaka på ett liknande sätt.

”På väg att hitta superformen”

– Men det var ju först vid den här tiden i fjol som hon verkligen kom i storform, när hon vann i Östersund. Hon hade ett fantastiskt VM här i Falun, säger Joahug.

– Jag tror att hon är på väg att hitta superformen som hon hade här förra året.

Men Kalla är inte lika övertygad om att superformen är på väg.

– Det får vi väl se sedan, jag vet inte. Jag har inte alls haft samma upplägg som jag hade förra året in mot VM. Jag hoppas att jag kan vara i bra slag i de tävlingar som återstår, säger hon.

– Jag tror att jag inte har fått ut riktigt det jag har i kroppen av olika anledningar. Jag tror att det finns mer att plocka ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet