Stilstudie Walter Wallberg i Duved. Foto: skidor.com

JVM-silver för Wallberg: ”Sjukt kul”

Uppdaterad
Publicerad

Här är Sveriges nästa vintersportshopp. 16-årige Walter Wallberg tog JVM-silver i puckelpist i Duved. ”Sjukt kul ändå”, säger han till SVT Sport.

I finalen fick han endast se sig slagen av amerikanen Hunter Baily.

– Det gick lite snabbt mot andra hoppet. Jag landade lite snett och fick ett litet slag och det var väl det som var avgörande för förstaplatsen, säger Wallberg och förklarar silvret så här:

– Jag åkte så pass mycket snabbare än alla andra, det var nog det.

Hur ser du på silvret då?

– Det är en framgång i karriären, en bit på vägen, säger 16-åringen som har som mål att vinna OS.

Och i tävlingen hade han som mål att komma på pallen, så för honom själv var det ingen skräll. Men för konkurrenterna kom det oväntat.

– De hade inte sett mig innan. Det var inga som jag mött tidigare. Det kom många från världscupen och jag har inte kört den. Jag har velat skaffa mig mer erfarenhet.

Men nu har konkurrenterna fått ett nytt namn att hålla reda på?

– Japp, exakt.

Inga av de svenska damerna lyckades ta sig vidare från kvalåken. Josefina Wersén blev bästa svenska dam på en 22:a plats, tätt följd av My Bjerkman som 23:a. 

Thea Erling kom 34:a och Ebba Månsson lyckades inte fullfölja sitt kvalåk.

Världens bästa damjunior i singelpuckel blev Perrine Laffont (FRA), tvåa Tess Johnson (USA), och trea Lea Bouard (FRA)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.