Kalla: Det kommer göra ont på söndag

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Charlotte Kalla vann tre tävlingar i överlägsen stil i förr helgen i Bruksvallarna var det hon som var kvar längst utav alla landsalagstjejer i spåret på fredagseftermiddagen i Ruka.

Du är ju i bra form, vad är det du letar efter?

– Det är att få ett bra träningspass inmot söndagen. Jag kommer ju inte åka sprinten utan imorgon blir det ett kortare pass med lite mer fokus på fart för mig, säger Charlotte Kalla till SVT Sport på fredagskvällen.

Du hade en fantastisk premiär och en fantastisk fjolårsssäsong. Har du kännt dig bättre till mods inför en säsong än nu?

– Jag tycker ju att det är häftigt att ha ett trumfkort på fickan och kunna överraska som jag gjorde i fjol. Nu är det ju svårt att veta innan man får möta internatinellt motstånd hur långt det räcker.

– Det är lite annat nu att ha mer förväntningar. Men jag hoppas att det  ska kännas okej på söndag när det är dags för 10 km klassiskt och att jag kommer att ha en fin känsla i kroppen som jag hade i Bruksvallarna förra helgen i klassisk åkning

Du måste ha ett annat slags självförtroende nu också?

-Jag vet vad jag kan när jag väl stämmer men sedan är det ju premiär med lite nerver och fjärilar som hör premiärer till. Jag hoppas att jag ska kunna plocka ner dem på rätt ställen och ösa på och hitta drivet i åkningen som jag

Hur tror du att du står jämfört med Björgen och Johaug?

– Oj, jag vet fatiskt inte. Det är svårt att säga. Jag tror jag var femma-sexa här på 5km klassiskt i fjol. Det är ju ett ställe som jag trivs på så skulle jag kunna upprepa något sådant vore det ju riktigt, riktigt skoj, en härlig känsla.

– Det är mycket som ska stämma och det är många som vill åka fort så, den bästa skidåkaren kommer att stå överst på pallen.

Vad är du nöjd med för resultat på söndag?

-Att jag ska hitta det där avslappnade drivet och attacken i åkningen. Det kommer göra ont på söndag, det är jag säker på. Det är en väldigt tuff bana med rejäla stigningar, så det gäller att hela tiden bara att tugga på.

Så inget placeringsmål?

-Nej.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.