Foto: Bildbyrån

Kalla: ”Jobbigt att hela tiden behöva stå till svars”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla slutade femma i världscupen i fjol – och har inför kommande säsong valt att lämna landslagets träningsgrupp.

Nu talar hon ut om den stora pressen som hon lever med.

”Det blir skevt, men jag är medveten om att jag själv är med och bidrar till den påsen”, säger hon till Allehanda.

Charlotte Kalla slog igenom med dunder och brak när hon vann Tour de Ski 2008. Efter det har hon växt ut till en av Sveriges mest populära idrottare. Uppståndelsen som följt kring hennes person var oväntat för henne själv.

– Det var jättesvårt att föreställa sig, vad det kunde innebära. Framför allt var det så mycket med framgångarna där som jag absolut inte hade räknat med, säger hon till Allehanda.

”Tuffast att hantera”

Uppståndelsen är också något som har sina nackdelar. Förra säsongen slutade hon femma i världscupen, ett resultat som inte matchade de högt ställda förväntningar på henne.

– Det blir skevt, men jag är medveten om att jag själv är med och bidrar till den påsen, i och med att jag inte heller var störtnöjd. Jag har höga förväntningar på mig själv och det är de som är tuffast att hantera. Men visst blir det jobbigt att hela tiden behöva stå till svars.

Inför den här säsongen valde Kalla att bryta sig ur landslagets träningsgrupp. Just nu är hon på träningsläger i Sollefteå med sitt team och laddar upp inför den kommande säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.