Kalla laddar med SM-veckan: ”Krydda i träningen”

Uppdaterad
Publicerad

Hon lämnade VM i Falun med ett guld och fyra medaljer totalt. Nu laddar Charlotte Kalla som bäst inför nästa säsong – på lördag står SM i rullskidor på världsmästarens program. – Det är en krydda i träningen, säger Kalla till SVT Sport.

Inför tusentals blågula fans körde Charlotte Kalla hem VM-guldet på 10 km fristil den 24 februari. 27-åringen fick dessutom med sig två brons och ett silver från Falun.

”Det har etsat sig fast”

– Det var helt fantastisk att få uppleva ett hemma-VM. Det var svårt innan att förstå, det här brölet som var både i skogarna och inne i stadion i Falun. Det är något som har etsat sig fast, säger hon när SVT Sport träffar henne i favoritbacken hemma i Sundsvall.

SM-veckan

På lördag står hon på startlinjen när SM i rullskidor ska avgöras, tävligen som hon vann i Halmstad 2013.

– Jag är jätteglad att sträckningen kommer gå här i min absoluta favoritbacke när det gäller intervaller, säger hon.

”Någon form av hatkärlek”

– För det är ganska mycket förberedelser innan tävlingarna drar igång i november. Den här backen vet jag ger resultat, den har man någon form av hatkärlek till. Jag vet att det kommer vara otroligt jobbigt, men jag vet också att det kommer ge väldigt mycket i slutändan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan

Mer i ämnet