Charlotte Kalla testar spåren i Ruka med tränaren Magnus Ingesson som en skugga tätt bakom. Foto: Bildbyrån.

Kalla mer nervös än vanligt

Uppdaterad
Publicerad

Normalt sett har Charlotte Kalla fått en fingervisning om formen i en mindre tävling inför världscuppremiären men nu kommer hon direkt från sjukdom, vilket gör det extra spänt i Ruka.

– Det är sällan jag börjat med en världscup och det ger extra spänning och nervositet, säger Kalla inför dagens 10 km klassiskt till SVT Sport.

Hon har den här säsongen tränat på egen hand med en personliga tränaren Magnus Ingesson som en skugga. Kalla har prioriterat bort sprint så här i början av säsongen och hon vilade  under gårdagen.

Vinterstudion

– Det har varit ett spännande och lärorikt lägerår som gett mig trygghet och energi, säger Kalla som hoppas kunna få ut allt ur kroppen och vara rejält slutkörd vid målgång.

– Sedan får vi svart på vitt hur formen är, då får jag svaren, funderar Kalla och erkänner att det är svårbedömt även om känslan är ”god”.

Första start är 09.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet