Kalla: ”Ska öppna mer offensivt än tidigare”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla kommer direkt till Otepää från landslagets läger i Seiser Alm. En avslappnad Kalla ser fram emot tävlingarna och de tester hon ska göra. ”Jag ska prova öppna mer offensivt än vad jag ar gjort tidigare”, säger hon till SVT Sport.

Kalla valde att stå över lördagens sprint för att fokusera på söndagens klassiska masstart över 10 kilometer. Hon är nöjd med träningsdagarna i Seiser Alm.

– Vi har haft otroligt fina dagar och bra förutsättningar för att kunna genomföra de pass vi planerat. Jag är nöjd med den träning jag har kunnat genomföra, sen njuter man bara av att vara i den miljön, säger hon till SVT Sport.

Vinterstudion

”Hoppas få ut det jag har i kroppen”

Efter att ha anlänt till Seiser Alm under fredagskvällen tog hon det relativt lugnt under lördagen.

– Jag har kört lite tävlingsförberedelser och testat två par skidor. Det är välbekanta banor här, vi har tävlat mycket här, men det var några år sedan jag var här sist.

– Jag hoppas att jag kommer ut få det jag har i kroppen. Det gäller att våga öppna rätt offensivt och sen att hålla alla tio kilometer.

Kallas fokus ligger på 10 km

Även om VM bara är några dagar bort, första tävlingen i sprint avgörs på torsdag, menar Kalla att fokus ligger på söndagens lopp.

– Jag tänker att ska ut och göra mitt bästa. Det är där jag har mitt fokus, att få till ett bra lopp, en bra genomkörare.  Och jag ska prova att öppna mer offensivt än vad jag har gjort tidigare i världscupen.

– Det kommer vara otroligt skoj att resa över till Lahtis men nu är det masstarten som är i min skalle.

Så sänder SVT från längd-VM i Lahtis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet