Foto: TT Nyhetsbyrån

”Sverige ska vara topp tre”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har taktiken klar för sig inför söndagens stafetter i Lillehammer.

Dagens stafetter i Lillehammer blir ett genrep inför OS i Sotji. De svenska lagen är uttagna och förbundskapten Rikard Grip har taktiken klar för sig.

Ida Ingemarsdotter och Hanna Eriksson inleder för damerna och Charlotte Kalla tar näst sista sträckan.

Världscupen i längdskidor

– Tanken är att Kalla ska köra hårt för att ge Britta Johansson Norgren bra läge på slutsträckan, säger Grip till SVT Sport.

SVT:s expert Johanna Ojala tror att Sveriges damer har goda chanser till en pallplats, och ser med tillförsikt på den nya uppställningen.

– Britta har sprintkvalitet så det är jag trygg med. Får hon bara vara med så kan hon trycka till dem. Man vill testa något nytt. De vet hur det har fungerat med den förra uppställningen som de vanligtvis kör. De vill väl prova inför OS och detta är den enda stafetten innan den, säger Ojala.

– Jag tror att laget kan stå sig bra. Norge kommer att åka bra och USA kan skrälla till. Ryskorna har lite nya namn i helgen, så jag vet inte var vi har dem riktigt. Sverige kommer definitivt vara med i topp tre, det ska de vara fortsätter hon.

Daniel Richardsson öppnar i herrstafetten. Sedan följer Johan Olsson och Calle Halfvarsson. Marcus Hellner avslutar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet